Home Nieuws Contact
omslag
BINNENKORT:

verloren pelgrim

lees meer

OVER HOU HET STIL:

Ontzettend pakkend boek, deed me denken aan HEX!.

Vincent Elzinga, Kennemer Boekhandel

OVER HOU HET STIL:

Ontzettend pakkend boek, deed me denken aan HEX!.

Vincent Elzinga, Kennemer Boekhandel

WANDELEN IS GEZOND, TENZIJ DE DOOD JE OP DE HIELEN ZIT…

In een kerkje aan de camino naar Santiago de Compostella wordt een Amerikaanse priester dood aangetroffen; zijn keel is doorgesneden. De laatste persoon met wie hij is gezien is de Nederlander Johan Ordelman. Als de politie Johan oppakt, blijkt dat hij al meer dan twee jaar rondzwerft op de beroemde pelgrimsroute. 

Bruno Mena Solano, hulpverlener bij de psychiatrische crisisdienst, wordt door de politie gevraagd om met Johan in gesprek te gaan. Johan beweert dat hij niet terug naar huis kan, omdat hem door hogere machten een taak is opgelegd. Hij nodigt Bruno uit om zijn verhaal zonder vooroordelen aan te horen, en vertelt hem alles over zijn missie op de camino. Naarmate Bruno meer leert over de wonderlijke ervaringen van Johan, heeft hij steeds meer moeite om te bepalen wat echt is en wat niet. Heeft Johan een onschuldige psychische aandoening, is hij een psychopaat die zijn verhaal gebruikt om weg te komen met moord, of is er misschien toch iets anders aan de hand? 

Over Wim Bax

WIM BAX (1971) studeerde af aan de Theateropleiding in Eindhoven. Hij werkte als acteur voor tv en theater, en als scenarioschrijver van (korte) films en televisieseries.

In 2021 verscheen zijn debuutthriller Hou het stil, die unaniem lovend werd ontvangen en voor meerdere prijzen werd genomineerd.

Laatste nieuws

Coming soon: VERLOREN PELGRIM

Op 30 maart 2023 verschijnt mijn tweede thriller: Verloren pelgrim.

Wandelen is gezond, tenzij de dood je op de hielen zit…

Meer informatie volgt!

meer nieuws